Prajitura din ciocolata si capsuni

de silvi0ara in Prajituri, 24 Apr 2010 | 4382 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:  
  • 3 oua  
  • 3 linguri zahar  
  • 3 linguri faina  
  • o priza sare  
  • 1 plic zahar vanilat  
  • Pentru spuma de ciocolata:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 75 ml ness
  • 4 galbenusuri de ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 g frisca lichida
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 lingurita coaja de portocala
  • 1 plic gelatina pudra alba
  • Pentru decor:
  • 250 g capsuni
  • fulgi de ciocolata alba si neagra 
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din ciocolata si capsuni:

        Se face un aluat de pandispan clasic. Se freaca galbenusurile cu zaharul, vanilia si o priza de sare pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina, iar la sfarsit albusurile batute spuma tare.Se amesteca usor de jos in sus. Se tapeteaza o tava de aragaz cu hartie pergament si se intinde blatul pe toata suprafata. Se da la cuptorul incins la 180 grade C pentru 15-20 de minute. Se scoate,  se lasa sa se racoreasca putin, apoi se taie 8-10 cerculete, cu diametrul de 8-10 cm, dar cu atentie sa nu se rupa blatul. De aceea este bine sa le taiati cat blatul este cald.

Spuma de ciocolata:

Mai intai se topeste ciocolata in ness pe baie de aburi. Se lasa sa se raceasca, intre timp amestecam galbenusurile cu 3 linguri de zahar, zaharul vanilat si o priza de sare pana isi dubleaza volumul. Peste galbenusuri se adauga ciocolata racita, coaja de portocala si 150ml de frisca lichida si se bate bine cu mixerul pana devine o spuma mai consistenta. Se adauga gelatina hidratata in 50ml apa si dizolvata, iar la sfarsit se adauga restul de frisca lichida batuta bine cu 1 lingura zahar. Se amesteca usor in spuma de ciocolata. Se lasa la rece cateva minute pana se intareste.

        Se pune pe o farfurie cate un cerc de aluat, apoi spuma de ciocolata, alt cerc de aluat, din nou spuma de ciocolata.

Se pun vertical jumatati de capsuni, cu miezul spre exterior si fulgi de ciocolata. Sau se orneaza dupa gustul fiecaruia.

Se da la rece inainte de servire.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Sylvia 1

28.04.2010, 19:19

Excelenta , felicitari !

silvi0ara 1

29.04.2010, 11:10

Multumesc Sylvia.

epurasha2bb 1

03.05.2010, 15:39

foarte frumos si bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose din albusuri cu cafea