Prajitura ecler

de RuxyRux in Prajituri, 20 Noi 2010 | 11504 vizualizari

 

O prajitura pe gustul tuturor!

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 200 ml apa
  • 120 gr unt
  • 1 cana faina
  • 5 oua
  • 1 praf sare  

Crema:  

  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • o esenta de rom
  • 3 linguri faina+ 1 lingura amidon
  • 150 ml frisca gata batuta
  • 3 plic vanilie
  • 3 linguri cacao
  • frisca pentru ornat  

sirop de cioco:

  • o ciocolata topita 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ecler:

Blatul :

Topim untul in apa si adugam si sarea.intre timp incingem cuptorul la 190 grade.

Adaugam si faina la compozitia cu unt si amestecam vartos pana se ingroasa.

Lasam la racit.

Adaugam cate un ou la aluat amestecand foarte bine.

Acesta este blatul nostru , pe care il intindem in tava de prajitura cu o spatula si il  coacem in jur de  25 de min.

 

Crema:

 Se pune laptele la foc, se adauga vanilia, cacaoa, romul.

 Se bat ouale la mixer cu zaharul, faina, amidonul si se toarna in fir subtire peste laptele fierbinte...se amesteca tot timpul pentru ca se va umfla asa ca va trebui sa avem un vas mai mare in care preparam crema. Lasam la foc mic, cu mare grija amestecand permanent 15 min. Luam de pe foc, lasam la racit complet si adaugam usor frisca .

 Restul e simplu, Luam blatul racit umplem cu crema, adaugam frisca batuta si ornam dupa dorinta cu sos de cioco....e minunata!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ecler" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

mena29 1

22.11.2010, 09:23

Ruxy,ce ma fac cu tine,nu reusesc sa-ti parcurg toate retetelenu stiu la care sa ma opresc,intru scurt pe site ca nu am timp si cand vin la tine in bucatarie gasesc o multime de retete noicand sa le vad pe toate?

RuxyRux 1

22.11.2010, 10:01

oana_d 1

22.11.2010, 22:07

Mmm, mi se face pofta numai cand vad poza aceea.. o sa visez la noapte numai ecler

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa II