5 albusuri se bat cu 10 linguri de zahar tos pana se obtine bezeaua.
Se adauga 5 linguri de ulei si praful de copt stins in zeama de lamaie,
apoi se pun 6 linguri de faina amestacand usor.
Se imparte compozitia in doua.
In prima se pun lamaia rasa si esenta de vanilie,iar in a doua esenta
de vanilie si o lingura de cacao.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Se intinde compozitia alba si deasupra cea cu cacao.
Se coace in cuptorul deja incalzit, aprox 20 min.
In timp ce se coace se pregateste glazura astfel:
5 galbenusuri,esenta de vanilie si 5 linguri zahar farin se bat cu mixerul
pana se ingroasa si se deschid la culoare.
Cand este aproape gata ,prajitura se scoate din cuptor si se pune
deasupra glazura de galbenusuri.
Se da din nou la cuptor pentru 5-10 minute, pana se intareste glazura.
Se taie dupa preferinta, trecand tot timpul cutitul prin apa.
1
-Pentru a se vedea mai bine cele "3 culori",foloseste oua cu coaja rosie sauoua de tara,acestea au galbenusul de un galben mai pronuntat.