Prajitura "Pesti Habos"

de mirela0911 in Prajituri, 26 Dec 2011 | 20542 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg apa fiarta
  • 6 lg faina
  • 1 lgt. coaja de lamaie
  • 1 lgt. praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150g zahar
  • gem de caise
  • un pachet de unt
  • 200g zahar pudra
  • 2 lg cacao
  • 2-3 lg nuca de cocos 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Pesti Habos":

Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu 6 lg zahar pana ce devin ca o spuma, se adauga apa fiarta si seamesteca in continuare. Se pune coaja de lamaie si pe rand cele 6 lg de faina amestecatea cu praful de copt. Se unge tava si se tapeteaza si se toarna blatul. Se da la cuptor la foc potrivit pt. aproximativ 20-25 minute (se face testul cu scobitoarea).

Albusurile se bat spuma cu 150 g zahar si zaharul vanilat pana devine tare.

Dupa ce s-a copt blatul, se unge deasupra cu un strat subtire de gem de caise, apoi se pune spuma si se intinde in asa fel incat sa fie la acelasi nivel. Se da din nou la cuptor pana prinde un pic de culoare deasupra. Se scoate din cuptor si se lasa la rece.

Untul se freaca cu zaharul pudra si cele 2 lg de cacao bine bine. Se intinde aceasta crema peste spuma si se presara deasupra nuca de cocos (sau nuca macinata).

Va urez sarbatori linistite in continuare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Pesti Habos"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de caise si bezea