Prajitura "Pesti Habos"

de mirela0911 in Prajituri, 26 Dec 2011 | 20038 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg apa fiarta
  • 6 lg faina
  • 1 lgt. coaja de lamaie
  • 1 lgt. praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150g zahar
  • gem de caise
  • un pachet de unt
  • 200g zahar pudra
  • 2 lg cacao
  • 2-3 lg nuca de cocos 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Pesti Habos":

Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu 6 lg zahar pana ce devin ca o spuma, se adauga apa fiarta si seamesteca in continuare. Se pune coaja de lamaie si pe rand cele 6 lg de faina amestecatea cu praful de copt. Se unge tava si se tapeteaza si se toarna blatul. Se da la cuptor la foc potrivit pt. aproximativ 20-25 minute (se face testul cu scobitoarea).

Albusurile se bat spuma cu 150 g zahar si zaharul vanilat pana devine tare.

Dupa ce s-a copt blatul, se unge deasupra cu un strat subtire de gem de caise, apoi se pune spuma si se intinde in asa fel incat sa fie la acelasi nivel. Se da din nou la cuptor pana prinde un pic de culoare deasupra. Se scoate din cuptor si se lasa la rece.

Untul se freaca cu zaharul pudra si cele 2 lg de cacao bine bine. Se intinde aceasta crema peste spuma si se presara deasupra nuca de cocos (sau nuca macinata).

Va urez sarbatori linistite in continuare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Pesti Habos"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si bezea