Prajitura Raffaello

de Micutza Luana in Dulciuri, 6 Iun 2015 | 4181 vizualizari

 

pentru amatorii de nuca de cocos si cioco alba :)

 

INGREDIENTE

  • Blatul 1
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 100ml lapte ( dak aveti de cocos este perfect)
  • 100 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 1 praf de copt
  • Blatul 2
  • 5 albusuri
  • 150 gr zahar
  • 150 gr cocos
  • 2 lg faina
  • 1/2 pachete praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema
  • 700 ml smantana dulce pt frisca
  • 750 ciocolata alba
  • 1-2 lg lichior de cocos
  • un plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Raffaello:

Crema

Gelatina se hidrateza conform instructiunilor de pe plic, dupa care se topeste la microunde.

Frisca se incalzeste intr-un vas la bain-marie .

Se adauga cicolata taiata marunt si se amesteca pana se topeste.

Se adauga gelatina si lichiorul .

Se mixeaza bine.

Blatul 1

Se separa ouale, galbenusurile se freca cu 100 gr zahar laptele si uleiul.

Albusurile se bat spuma cu restul de zahar , se amesteca cu galbenusurile si la final faina amestecata cu praful de copt .

Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace cira 20-25 min.

Blatul 2

Albusurie se bat spuma ca la bezea se agauga nuca de cocos si faina amestecata cu praf de copt si estenta de vanilie.

Compozitia de toatna intr-o tava tapetata cu harite de copt si se coace circa 20 minute.

Asamblare

Blatul 1 este baza , se insiropeaa cu lichior de cocos sau lapte de cocos .

Se pune jumatate din crema si se niveleaza .

Se aseaza batul 2 si restul de crema .

Se acopera totul cu nuca de cocos si se da la rece.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mihaelar63 1

08.06.2015, 16:30

Buna cu cocos

Bya Ralu 1

06.08.2015, 13:52

mi-a scapat prajitura asta...eu de ce nu am mancat oare?

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 16:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Raffaello