Din seria retetelor si pozelor mai vechi,ca si aspect nu arata bine :) In schimb e super delicioasa ,pufoasa si merge de minune altaturi de un ceai/cafea/lapte.
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu 150 g zahar si esenta de vanilie pana se topeste zaharul si isi dubleaza volumul. Separat albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga restul de zahar si se mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa. Se amesteca cele 2 compozitii, se adauga uleiul ,faina amestecata cu praful de copt cernute in prealabil si ciocolata. Se toarna amestecul intr-o tava (35/25 cm) tapetata cu hartie de copt si se baga amestecul la cuptorul preincalzit timp de 30 de minute (testul scobitorii)
Se pudreaza cu zahar,se glazureaza cu ciocolata sau se lasa asa simpla ,este delicioasa oricum.
Pofta buna!