Cu ocazia botezului micutului Denis, am facut cateva prajituri. Una dintre ele se numeste Rudy si am gasit reteta la Mirela (http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-rudy-18054.html). O prajitura tare buna care a disparut rapid de pe masa!
Multumesc Mirela! >:d
pt blat
pt umplutura :
Intr-un castron am amestecat faina, indulcitorul, cacaoa. Am adaugat untul taiat cubulete si galbenusul. Am framantat bine toata compozitia si apoi am impartit aluatul obtinut in doi bulgari mari. I-am pus in folie alimentara si i-am bagat la congelator.
I-am tinut la congelator aproximativ 30 minute, timp in care am pregait crema.
Am separat ouale, albusurile le-am batut spuma, pana am obtinut o bezea. Branza am faramitat-o si am amestecat-o cu galbenusurile, indulcitorul si o lingurita extract vanilie. Am incorporat apoi branza in compozitia de albusuri.
Am pregatit o tava, prevazuta cu hartie de copt.
Am scos un bulgare de aluat de la congelator, l-am desfacut jumate din folie si l-am ras (pe razatoarea cu ochiuri mari) in tava de copt, formand un strat uniform. Am adaugat compozitia de branza. Am scos cel de-al doilea bulgare de aluat si am procedat la fel ca si cu primul, l-am ras peste compozitia de branza.
Am dat tava la cuptorul preincalzit si am lasat sa se coaca prajitura, la foc mediu, cam 40 minute.
Dupa ce s-a copt, am scos-o, am lasat-o un pic sa se raceasca, apoi am presarat nuca de cocos rasa. Am portionat-o si am servit-o. Foarte, foarte gustoasa!
1
ingredientele costa aproximativ 37 lei
2
cred ca ar merge bine si putina scortisoara in aluat, sau stafide in compozitia de branza, in cazul in care nu folosim nuca de cocos.