Prajitura semiluna

de iry-gabriela in Prajituri, 12 Dec 2013 | 19374 vizualizari

 

Aceasta reteta am gasit-o in revista practic in bucatarie,fiind intr- o editie mai veche...sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 3 galbenusuri,
  • 100ml lapte,
  • 150gr de unt,
  • 150gr zahar,
  • 200gr faina si un praf de copt.

Pentru bezea:

  • 3 albusuri,
  • un praf de sare,
  • 3 linguri de zahar si o cana de nuca macinata si 400gr de gem de prune.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura semiluna:

Blatul. Zaharul se dizolva in lapte dupa care se va adauga galbenusurile care au fost batute cu untul topit. Se va adauga apoi si faina in care a fost adaugat si praful de copt. Se va forma o compozitie de consinstenta smantanii care se va adauga intr-o tava care a fost unsa cu ulei si apoi tapetata cu faina. Tava se va da la cuptor pentru 20 de minute ,se va scoate si se va intinde pe suprafata ei gemul de prune.

Cat se va coace blatul se vor bate albusurile spuma cu un praf de sare ,adaugandu-se apoi treptat si zaharul.

La final se va dauga si nuca macinata amestecand usor pentru a nu se lasa bezeaua obtinuta. Apoi se va adauga in tava peste gemul de prune si se va mai da tava la cuptor pentru 10 minute. Se va lasa sa se raceasca ,se va pudra cu zahar pudra si apoi se va portiona dupa preferinta.

Eu am folosit o forma metalica trecuta prin apa calda.

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de gem dulce acrisor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura semiluna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]