Aceasta reteta am gasit-o in revista practic in bucatarie,fiind intr- o editie mai veche...sper sa va placa!
Pentru blat
Pentru bezea:
Blatul. Zaharul se dizolva in lapte dupa care se va adauga galbenusurile care au fost batute cu untul topit. Se va adauga apoi si faina in care a fost adaugat si praful de copt. Se va forma o compozitie de consinstenta smantanii care se va adauga intr-o tava care a fost unsa cu ulei si apoi tapetata cu faina. Tava se va da la cuptor pentru 20 de minute ,se va scoate si se va intinde pe suprafata ei gemul de prune.
Cat se va coace blatul se vor bate albusurile spuma cu un praf de sare ,adaugandu-se apoi treptat si zaharul.
La final se va dauga si nuca macinata amestecand usor pentru a nu se lasa bezeaua obtinuta. Apoi se va adauga in tava peste gemul de prune si se va mai da tava la cuptor pentru 10 minute. Se va lasa sa se raceasca ,se va pudra cu zahar pudra si apoi se va portiona dupa preferinta.
Eu am folosit o forma metalica trecuta prin apa calda.
1
Se poate folosi orice fel de gem dulce acrisor .