Prajitura trio glazurata

de Valclaudia in Prajituri, 13 Apr 2014 | 11601 vizualizari

 

la multi ani celor ce poarta nume de floare...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri apa minerala
  • 10 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1 varf de cutit turmeric
  • 1 esenta vanilie
  • 1 esenta de rom
  • 1 lingura (cu varf) pudra de roscove
  • 150 gr. nuca macinata
  • 1/2 plic praf de copt
  • Decor:
  • 150 gr. ciocolata alba topita in 7-8 linguri frisca lichida
  • 100 gr. ciocolata amaruie topita in 3-4 linguri frisca lichida
  • stelute galbene din zahar (bombonele)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura trio glazurata:

Separam albusurile de galbenusuri.

Intai batem albusurile spuma cu praful de sare si 4 linguri de zahar.

Separat mixam galbenusurile cu restul de zahar, praful de copt si pudra turmeric pana isi dubleaza volumul.

Adaugam pe rand apa minerala, apoi incorporam cu grija sa nu se lase albusurile cate 2-3 linguri spuma de albusuri, una de faina (si tot asa pana la incorporarea intregii cantitati).

Amestecul obtinut se imparte in 3 vase. Peste una din parti adaugam esenta de vanilie, peste alta parte adaugam nuca macinata iar in cea de-a treia parte adaugam esenta de rom si pudra de karob (roscove).

Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitiile in ordinea preferata.

Dam tava in cuptorul preincalzit la temperatura moderata (175 grade) si coacem blatul pana trece testul scobitorii.

Scoatem tava, lasam blatul la racit (eu l-am lasat vreo trei ore), apoi portionam prajiturelele dupa formele si dimensiunile dorite.

Asezam bucatile de blat pe un platou.

Topim in doua craticioare separate ciocolata alba si cea neagra in cantitatile aferente de frisca lichida, apoi decoram cu glazura in doua culori prajiturelele peste care presaram la final o ploaie de stelute galbene :x

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura trio glazurata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Ana