Prajitura,, Zi si noapte"

de alilianaa in Prajituri, 8 Apr 2013 | 28558 vizualizari

 

Multumesc pentru pont Laura. Si multumesc si Miha pentru ca am inteles ca de la ea a pornit aceasta prajitura. Multumesc fetelor. Dupa cum o sa vedeti la mine zebra s-a transformat in ,,zi si noapte".

 

INGREDIENTE

  • 3 cani de apa minerala
  • 2 cani de zahar
  • 4 cani cu faina
  • 1 cana ulei
  • 5 linguri cacao
  • 6 linguri dulceata de mure
  • un plic jumate praf de copt
  • 5 linguri nuca de cocos
  • esenta de rom
  • un plic zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura,, Zi si noapte":

Doua cani si jumatate de apa se amesteca cu uleiul si zaharul si le amestecam bine pana se dizolva zaharul.

Peste aceasta se adauga faina impreuna cu praful de copt. Dupa ce amestecam bine, spre final se pune si cealalta jumatate de cana de apa.

Compozitia se imparte in doua. In prima se pune dulceata, esenta de rom si cacaoa, in a doua compozitie se pun fulgii de cocos si un plic de zahar vanilat. 

Se aseaza in tava dupa inspiratie. 

Se pune la copt pentru aproximativ 60 minute la foc potrivit.

TIPS-URI

1

am folost o tava de 30cm pe 20cm

2

tava am uns-o cu margarina peste care am asezat foaia de copt. Se lipeste mult mai bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura,, Zi si noapte"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coronita de post cu cacao si aroma de portocale