Prajitura "Zi si noapte"

de Julie in Prajituri, 29 Apr 2010 | 19485 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua, 
  • o cana + 14 linguri cu zahar
  • un pachet margarina
  • 3 linguri cu cacao
  • un praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • o esenta de rom
  • faina
  • cateva linguri cu gem acrisor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Zi si noapte":

Se bat bine 6 galbenusuri cu o cana de zahar, se adauga margarina si se amesteca bine.Se pun apoi cele 3 linguri cu cacao,praful de copt,esenta si 5-6 linguri cu faina ,atat cat sa iasa o compozitie ca de chec. Se coace aprox. 25 min.

In timp ce se coace se bat bine 6 albusuri cu cele 14 linguri de zahar si cu esenta de rom.

Cand este aproape gata se scoate din cuptor se unge cu gem si se pune deasupra bezeaua.Se mai da la cuptor 5-10 minute pana se intareste albusul.

Deasupra se poate cerne cacao,scortisoara sau se rade ciocolata.

Se taie cu cutitul trecut tot timpul prin apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Zi si noapte"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti, reteta simpla si delicioasa