Prajiturele cu capsuni si mascarpone

de Valclaudia in Prajituri, 18 Mai 2014 | 6637 vizualizari

 

o prajitura tare aromata pe care am impartit-o in multe portii si la care va invit cu drag>:d

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 varf de cutit turmeric (pentru culoare)
  • 7 linguri apa minerala
  • 10 linguri faina proaspat cernuta
  • Sirop:
  • 5 linguri de zahar
  • 100 ml apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • Jeleu de capsuni:
  • 300 gr. capsuni
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 150 gr. zahar
  • 300 ml apa rece
  • Crema de mascarpone si capsuni:
  • 250 gr. mascarpone
  • 200 ml. frisca Hulala
  • 100 gr. zahar pudra
  • cca 300 gr. capsuni (taiate bucati)
  • 1 plic gelatina alimentara
  • Glazura:
  • 150 gr. ciocolata cu lapte
  • 5-6 linguri lapte
  • Decor:
  • frisca Hulala batuta
  • sferturi de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu capsuni si mascarpone:

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile le mixam cu zaharul, turmericul si praful de copt  pana isi dubleaza volumul.

Adaugam rand pe rand cate o lingura de apa minerala, mixand in continuu la viteza mica a mixerului.

Incorporam in amestecul obtinut albusurile batute si faina ajutandu-ne tot de mixer la viteza redusa.

Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam amestecul obtinut in tava.

Dam tava la copt in cuptorul preincalzit pentru cca 35-40 minute la temperatura moderata (170 grade).Facem testul cu scobitoarea, scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit.

Se fierb 5 linguri de zahar + 1 plic zahar vanilat cu 100 ml apa, dupa ce se raceste siropul, insiropam blatul direct in tava in care l-am copt.

Pentru jeleul de capsuni trecem 300 gr. capsuni prin robot impreuna cu 150 gr. zahar. Diluam amidonul in 100 ml apa rece. Restul apei se pune la fiert impreuna cu piureul de capsuni, cand clocoteste se adauga amidonul, apoi se amesteca in continuu pana obtinem o crema de consistenta unei budinci pe care  turnam fierbinte peste blatul insiropat si lasam la racit.

Hidratam gelatina in 50 ml apa rece timp de 10 min.

Punem apoi gelatina pe baie de aburi sa devina lichida, o lasam apoi la racorit pana mixam mascarponele cu zaharul pudra si frisca lichida. La final adaugam gelatina si bucatile de capsuni. Intindem aceasta crema peste blat si jeleu si dam prajitura la rece pana a doua zi.

Portionam prajitura dupa preferinta, apoi o glazuram cu ciocolata topita in 5-6 linguri de lapte.

Decoram prajiturelele cu frisca si sferturi de capsuni si le dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu capsuni si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

tanyapatap 1

19.05.2014, 19:18

Lia_ 1

19.05.2014, 21:49

Claudito, ce mai faci? "De cand nu ne-am mai vazut multa vreme a trecut" Ca de obicei excelente prajiturile care ies din manutele tale

babi5 1

21.05.2014, 18:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Noire (Reteta cu numarul 200!)