Pui cu ardei si fenicul in vas roman

de Oana in Pui, 21 Mar 2010 | 7101 vizualizari

 

O mancarica atat de delicioasa si foarte usor de realizat!

 

INGREDIENTE

  • ciocanele de pui
  • un ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras galben
  • o ceapa
  • un bulb mare de fenicul
  • o lingura ulei
  • o ceasca suc de rosii
  • condimente pt. pui: boia, cimbru, usturoi granulat
  • sare
  • piper
  • marar proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ardei si fenicul in vas roman:

Vasul roman se pune la inmuiat in apa rece, 20-30 de minute.

Legumele se curata si se spala. Ardeii se taie fasii mai groase si apoi pe diagonala, de grosimea unui deget. Ceapa si feniculul se taie julien. Se aseaza legumele in vasul roman, iar desupra ciocanelele de pui, spalate inainte. Se stropesc cu ulei si se condimenteaza. Se adauga sucul de rosii, se acopera vasul si se pune in cuptor. Se aprinde focul si se lasa aproximativ o ora. Se verifica feniculul, sa fie f. moale. La final se presara mararul tocat fin.

Merge perfect cu o salata verde, eu am mancat doar cu paine proaspata, am "intins" in sosul delicios, foarte, foarte mult mi-a placut!

TIPS-URI

1

Vasul roman NU se pune in cuptorul incins! se aprinde focul in momentul in care se pune vasul in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ardei si fenicul in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

22.03.2010, 11:00

o explozie de culori..nu are cum sa nu te atraga

Sylvia 1

30.03.2010, 11:54

Excelenta reteta ador si combinatia de pui cu legume si fenicul si vasul Roman ....nota 100 de la mine

Oana 1

30.03.2010, 16:36

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui Stroganoff