Pui cu vin dulce si usturoi

de micky in Pui, 12 Sep 2011 | 4077 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 2 cepe shallots(sau o ceapa alba medie)
  • 200ml vin alb dulce
  • 300ml supa de pui
  • o capatana de usturoi
  • 200g ciuperci
  • 50g unt
  • 3 linguri mari de smantana
  • 1-3 linguri de faina asezonata
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu vin dulce si usturoi:

Puiul taiat bucati se da prin faina asezonata(faina, sare si piper) si se prajeste pana devine auriu. Se muta apoi intr-o cratita iar in tigaie sa caleste ceapa, se adauga apoi vinul, supa de pui si se lasa pana incepe se dea in clocot. Se toarna peste pui si se lasa la fiert 20-30 min sau pana ce puiul e fiert.

Separat se fierbe usturoiul necuratat pt 25-30 de min, se strecoara si se curata si se lasa la racit. In acelasi timp ciupercile se calesc putin in unt si se adauga peste pui impreuna cu smantana. Se mai lasa la foc inca 5 min. Usturoiul se caleste in tigaie pana se rumeneste putin si se pune in farfurie peste pui. Se serveste cu orez!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu vin dulce si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]