Pui la cuptor cu cartofi noi,ceapa verde si dovlecei

de laylalala in Pui, 30 Mai 2010 | 7582 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui (de aprox.1,5 kg)
  • 500 gr cartofi noi
  • 4 fire de ceapa verde, tocata
  • cateii de la 1 capatana de usturoi, curatati
  • 2 linguri ulei de masline cu busuioc
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura mustar
  • 1 ardei gras rosu, curatat de seminte si feliat
  • 1 dovlecel, decojiti si feliat
  • 1 lingurita thym uscat si maruntit
  • sare de mare si piper negru, dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor cu cartofi noi,ceapa verde si dovlecei:

Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Intr-un vas termorezistent mai mare, amesteca cartofii cu ceapa verde, cateii de usturoi in afara de 2 (care se vor folosi la pui) si 1 lingura ulei de masline cu busuioc.Da legumele la copt 15 minute.
Intr-un vas amesteca cei 2 catei de usturoi pastrati apoi zdrobiti cu 1 lingura ulei de masline cu busuioc, 2 linguri miere, 1 lingura mustar, sare de mare si piper negru, dupa gust.Unge puiul cu acest amestec.
Scoate vasul cu legume din cuptor si adauga ardeiul gras cu dovleceii si thym.Amesteca usor legumele apoi aseaza deasupra puiul.Da totul la copt 50 minute – 1 ora, pana cand legumele s-au facut iar puiul s-a rumenit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu cartofi noi,ceapa verde si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu dovlecei, lamaie si patrunjel