Pui Tikka Masala

de -Licurici- in Pui, 17 Ian 2020 | 3679 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pui:
    • 300 g piept de pui;
    • 250 g iaurt grecesc;
    • condimente: sare, turmeric, piper rosu, ghimbir macinat, chimion, cardamon, boia iute, amestec garam masala;
    • 30 g unt.
  • Pentru sos:
    • 1 ceapa rosie mica;
    • 1 ceapa alba mica;
    • 150 ml bulion sau rosii pasate;
    • 3 linguri smantana grasa;
    • ulei;
    • sare.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Tikka Masala:

Condimentele se amesteca cu iaurtul grecesc, apoi cu pieptul de pui (taiat cubulete) si se lasa la marinat cateva ore.

Pieptul de pui, inclusiv sosul in care a fost marinat, se prajeste in unt, pana se rumeneste pe toate partile.

Pentru sos, ceapa tocata marunt, se caleste in putin ulei, apoi se adauga bulionul, o cana cu apa si se lasa sa fiarba pana scade.

Se adauga carnea prajita si smantana.

Se mai lasa 5-10 min pe foc si se potriveste gustul de sare si piper.

Se serveste cu orez si paine naan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Tikka Masala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

dantes 1

18.01.2020, 12:34

Bun!

mirela0911 1

19.01.2020, 11:55

Ce bunatate!

Rocsi 1

20.01.2020, 18:33

Nu sunt o mare fana a mancarurilor foarte condimentate, dar o portie mica tot as servi de aici!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de pui si legume