Pui Tikka Masala

de -Licurici- in Pui, 17 Ian 2020 | 3969 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pui:
    • 300 g piept de pui;
    • 250 g iaurt grecesc;
    • condimente: sare, turmeric, piper rosu, ghimbir macinat, chimion, cardamon, boia iute, amestec garam masala;
    • 30 g unt.
  • Pentru sos:
    • 1 ceapa rosie mica;
    • 1 ceapa alba mica;
    • 150 ml bulion sau rosii pasate;
    • 3 linguri smantana grasa;
    • ulei;
    • sare.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Tikka Masala:

Condimentele se amesteca cu iaurtul grecesc, apoi cu pieptul de pui (taiat cubulete) si se lasa la marinat cateva ore.

Pieptul de pui, inclusiv sosul in care a fost marinat, se prajeste in unt, pana se rumeneste pe toate partile.

Pentru sos, ceapa tocata marunt, se caleste in putin ulei, apoi se adauga bulionul, o cana cu apa si se lasa sa fiarba pana scade.

Se adauga carnea prajita si smantana.

Se mai lasa 5-10 min pe foc si se potriveste gustul de sare si piper.

Se serveste cu orez si paine naan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Tikka Masala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de vara in plina iarna