Pui umplut cu ceapa si mazare

de CookieMonster in Pui, 30 Apr 2013 | 3871 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 4 cepe medii
  • 2- 3 foi de dafin
  • 3-4 boabe de ienihibar
  • piper macinat
  • 1 lingura de sare
  • 300 ml apa
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura de zahar
  • 2 linguri de boia de ardei dulce
  • 1 lingura de boia de ardei picant
  • 2 catei de usturoi taiati felii
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut cu ceapa si mazare:

1.Puiul se spala bine, se usuca cu un prosop absorbant, se dezoseaza pieptul de pui (http://www.bucataras.ro/retete/pastrama-din-piept-de-pui-45527.html) cu atentie sa nu rupem foarte tare piele de pe piept si se pune la marinat 24 de ore (dafin, ienihibar, sare, piper, apa, sos soia, zahar, boia dulce si picant si usturoiul).

2. Dupa ce a stat 24 de ore la marinat puiul se umple in cavitatea lasata intre osul pieptului si piele cu ceapa calita impreuna cu mazarea timp de 10 minute.

3. Odata umplut puiul se da la cuptorul preincalzit la 150 C timp de 2 ore impreuna cu marinata. In prima jumatate de ora tava se acopera ca o folie de aluminiu. Se mai stropeste din cand in cand cu sosul din tava si in ultimile 20 de minute il ungem usor cu putin ulei de masline.

Va rezulta un pui foarte fraged, carnea se va desprinde de pe oase, iar umplutura...un deliciu!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu ceapa si mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]