Pulpe de pui emancipate

de nico15 in Pui, 5 Noi 2010 | 3494 vizualizari

 

De ce le-am spus emancipate... deoarece pentru savoare am pus si portocala.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 pulpe de pui mai mari
  • 1 legatura de ceapa verde
  • ½ capatana de usturoi sau o legatura de usturoi verde
  • 2 portocale
  • suc de rosii
  • cimbru,
  • sare,
  • piper,
  • ulei,
  • boia
  • un praf de vegeta
  • 1 1/2 cana de vin rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui emancipate:

Am parlit pulpele, dupa care le-am spalat, le-am crestat si le-am facut o marinada dupa cum urmeaza:
1 portocala
2 fire de ceapa
3-4 catei de usturoi sau ½ de capatana de usturoi
1 ½ cana vin rosu
sare, piper, boia si un praf de vegeta 


Se lasa 2-3 ore la marinat, dupa care se pregatesc pulpele dupa cum urmeaza, se pun la prajit in tigaie, dupa aproximativ 10 minute se-ntorc pe cealalta parte, dupa ce s-au patruns bine pulpele, se adauga 2 fire de ceapa verde taiata marunt si restul de usturoi, cealalta portocala taiata cubulete mai mari,se adauga si sucul de rosii, cantitatea dupa preferinta fiecaruia, se continua prepararea, se asezoneaza cu sare, piper si boia.
Se incearca din cand in cand, cand este facuta carnea se poate servi ca in imaginile alaturate.

Pulpele le-am numit emancipate deoarece am introdus si portocala pentru savoarea ei si fragezeste si carnea de pui, sper sa gasiti interesanta reteta.

Se poate servi cu legume la gratar sau la cuptor, cu piure sau cu ghiveci si cu salata de castraveti acri sau ceapa rosie.

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui emancipate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de rosii si mamaliga la gratar