Pulpe de pui lipicioase cu piure de cartofi pufos

de Valclaudia in Pui, 26 Mai 2017 | 5529 vizualizari

 

Retete cu gust de copilarie

 

INGREDIENTE

  • 500 gr pulpe de pui superioare
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • piper
  • boia dulce dupa gust
  • 2 linguri sos de soia
  • marar verde macinat
  • piper rosu macinat
  • cca 1 kg cartofi albi
  • 1/2 pachet unt
  • cca 100 ml lapte gras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui lipicioase cu piure de cartofi pufos:

Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert, in apa cu sare.

Pulpele de pui se spala, se fierb 15 minute in supa, apoi se scot, se pun in tigaie si adaugam 3-4 linguri ulei de masline.

Presaram boia dulce si piper, punem 1/4 cana supa fierbinte, adaugam sosul de soia si lasam sa fiarba in tigaia acoperita, pana scade lichidul.

Cand incep sa se prajeasca in ulei pulpele, le intoarcem pe toate partile sa se rumeneasca uniform.

Cartofii fierti se scurg de apa in care au fiert, adaugam untul, mixam si adaugam laptele pentru a abtine un piure pufos cu gust de copilarie.

Servim pulpele aurii si lipicioase cu piure de cartofi cremos si pufos, peste care presaram marar proaspat tocat fin si putin piper rosu macinat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui lipicioase cu piure de cartofi pufos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de pulpe de pui cu ardei copt