Pulpite de pui cu sos de ciuperci cu smantana si usturoi

de alexvalean in Pui, 9 Feb 2014 | 4124 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2-3 linguri unt sau ulei
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 500 g ciuperci champignon
  • 8 pulpite de pui
  • 1 canita vin alb
  • 2 fire ceapa verde
  • 3-4 catei de usturoi
  • 200 ml smantana dulce
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • sare, piper macinat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpite de pui cu sos de ciuperci cu smantana si usturoi:

Ceapa tocata cubulete se pune in untul sau uleiul incins sa se caleasca. Se adauga ardeiul taiat cubulete si se amesteca din cand in cand. Ciupercile spalate si curatate se toaca cubulete sau se feliaza, dupa preferinta, apoi se pun si ele in cratita si se calesc 10 minute. 

Se spala si se curata bine pulpele, apoi se oparesc cateva minute in apa fiarta cu sare. Se scot cu o paleta si se adauga peste legume impreuna cu vinul care trebuie sa fie la temperatura camerei. Se acopera si se lasa sa fiarba inabusit pentru un sfert de ora.

Ceapa verde se taie felii, iar usturoiul se zdrobeste, dupa care se adauga la mancarica impreuna cu smantana dulce. Se condimenteaza si se mai lasa sa fiarba cam 10 minute sau pana este fiarta carnea.

Dupa fierbere dupa placere se pot praji putin pulpele 

La sfarsit adaugam verdeata tocata si amestecam bine. 

Se poate servi langa garnitura preferata. 

Pofta buna! in special Alina si Mihaela Valentina

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpite de pui cu sos de ciuperci cu smantana si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu dovlecei in sos de smantana