Racitura de porc

de mirela0911 in Porc, 7 Ian 2017 | 8325 vizualizari

 

Am vazut multe feluri de racituri, cu legume in ea, insa fiecare are stilul lui de a prepara racitura. Aceasta reteta, noi o preparam de multa vreme si asa ne place noua. Mie personal, imi place sa fie curata ca lacrima, fara pic de grasime! :D 
Si e asa de buna cu un colt de paine de casa! :X

 

INGREDIENTE

  • 2 jumatati cap de porc neafumat
  • 1 kg pulpa de porc
  • 5 buc picioare porc (adidasi :)) )
  • 600 g soric
  • 2 cepe mari
  • sare dupa gust
  • 1 capatana mare usturoi (sau dupa gust)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racitura de porc:

Se spala bine bucatile de carne, cap, picioare apoi se asaza intr-o oala de inox inalta si se toarna apa, cat sa treaca peste ele de 2-3 degete. Se curata ceapa si se pun intregi in oala si 1 lg sare. Se pune pe foc iute pana cand incepe sa clocoteasca, dupa care se face focul mic si se lasa sa fiarba domol timp de 4-5 ore. Pe la jumatatea timpului de fierbere, se mai adauga sare dupa gust. Din cand in cand, se scoate pe o farfurie putina zeama si se lasa la racit. Daca se incheaga, este gata. 

Se stinge focul, se scot bucatile de carne, iar grasimea ramasa se aduna cu ajutorul unui polonic, apoi se pune usturoiul pisat si se mai completeaza cu sare daca este nevoie. Se lasa timp de vreo 10 minute sa se intrepatrunda aromele, apoi se strecoara printr-o sita foarte fina. Daca mai ramane grasime deasupra, se indeparteaza cu ajutorul prosoapelor de hartie.

Se rupe carnea bucati potrivite, se asaza in boluri si se toarna zeama strecurata. Se dau la rece pentru a se inchega.

Se servesc cu boia, piper sau ceapa rosie in apa si otet, dupa preferinte.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Se poate pune in boluri si picioarele, sunt carora le place sa ciuguleasca!

2

Noi le spunem adidasi la picioare sau unghii, nici nu stiu cum sa le zic mai corect! :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Racitura de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

silvianart 1

09.01.2017, 09:30

E mai buna a ta

mihaelar63 1

16.01.2017, 12:08

Asa imi place si mie !!!!

UrsanMihaela 1

21.12.2018, 08:34

cu boia nu am incercat sa o servesc, dar nu e timpul pierdut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coaste de porc dulci picante