Rata cu portocale

de Irina in Rata, 28 Apr 2009 | 20584 vizualizari

 

Uite o reteta potrivita pentru o cina in doi.

 

INGREDIENTE

  • doua pulpe de rata
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • un pahar vin alb
  • 30 ml coniac
  • Pentru sos:
  • doua portocale
  • 50 g unt
  • 3-4 linguri zahar
  • zeama de lime
  • 30 ml lichior
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata cu portocale:

Se topeste untul intr-o tigaie si se adauga pulpele, se condimenteaza si se lasa la rumenit. Se adauga vinul si coniacul si se lasa pe foc cam 40-50 min sa se patrunda bine. Eu am mai adaugat si zeama de la o jumatate de portocala.

Intr-o alta tigaie se caramelizeaza portocalele astfel: untul se topeste, se adauga portocalele taiate felii, apoi pe rand zaharul, lichiorul si zeama de lime.

La final se toarna totul peste carnea de rata si se mai lasa putin pe foc.

Se scoate carnea pe o farfurie si se decoreaza cu portocale caramelizate. Se serveste cu placere si cu un pahar de vin alb alaturi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rata cu portocale