Simplitatea acestui preparat il recomanda pentru pranz sau cina, fiind bogat in arome si culori.
Se soteaza ceapa taiata fin impreuna cu usturoiul feliat intr-o lingura de ulei si se asezoneaza. Se amesteca cu sosul de rosii si florile de lavanda si se lasa deoparte pentru infuzare.
Dovlecelul, zucchini si vanata ar trebui sa aiba acelasi diametru pentru a se gati uniform. Acestea se feliaza la aceeasi grosime, iar ardeiul se taie tije subtiri.
Intr-o tava termorezistenta se aseaza uniform amestecul de sos de rosii si lavanda, iar peste, legumele feliate: mai intai o felie de dovlecel, apoi una de vanata si una de zucchini si se repeta asezarea formand un evantai circular pornind dinspre exterior spre interior. Deasupra se aseaza ardeiul si se stropeste totul cu uleiul ramas, ierburile provencale, sare si piper.
Se decupeaza un capac din hartie de copt potrivit pentru tava folosita si se aseaza deasupra legumelor.
Se introduce tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade unde va ramane pentru 50-55 de minute pana cand apa a fost absorbita.
Pentru asezarea in farfurie, se ia o secventa destul de lunga de legume si se aseaza circular pe verticala. Deasupra se aseaza un capac format din cate o felie din fiecare leguma si se serveste cu sosul ramas in tava.
1
Mixul de ierburi provencale contine deja flori de lavanda, insa pentru un gust mai definit, am infuzat sosul cu o lingurita extra de flori de lavanda.