Ravioli de casa

de Brindusa in Paste, 7 Feb 2012 | 12600 vizualizari

 

Ravioli facuti cu ajutorul tavitei primite de la Bucataras. Tare buni si bine au iesit. Multumesc

 

INGREDIENTE

Pentru pasta

  • 300 g faina
  • 3 oua
  • un praf de sare

Pentru umplutura

  • 200 g carne de pui tocata
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita cu verdeturi italienesti uscate (oregano, maghiran, busuioc, menta, salvie)

Pentru sosul de rosii

  • 400 ml suc de rosii facut in casa
  • 2 catei de usturoi taiati mic
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita cu verdeturi italienesti uscate
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli de casa:

Framanta faina cu ouale si cu praful de sare pana ce rezulta o coca. Inveleste-o in folie de plastic si las-o sa se odihneasca 1/2 de ora.

In timpul acesta pregateste umplutura. Caleste carnea in ulei cateva minute, pana ce prinde putina culoare. Amestec-o cu verdeturile italienesti si las-o la racit pe o farfurie.

Imparte coca in 3. Bucatile pe care nu le folosesti pastreaza-le in folie, ca sa nu se usuce. Intinde coca subtire fie cu sucitorul, fie cu masina de paste (la nr 2)

Presara tava de ravioli cu faina. Pune coca deasupra, apoi pune putina carne in fiecare adancitura. Apasa putin cu degetul pe fiecare. Deasupra pune alta foaie de coca. Apasa bine cu sucitorul peste ele. Desprinde-le cu grija si pune-le la uscat 30 de minute.

Pune la fiert 5 l de apa cu putina sare. Fierbe ravioli cam 5- 7 minute, pana ce devin fierti al dente.

Pentru sos incalzeste uleiul, caleste putin usturoiul (ai grija sa nu-l arzi), pune sosul de rosii si verdeturile si fierbe putin pana se leaga sosul.

Optional la servire se poate rade putin parmezan peste acesti ravioli cu sos de rosii

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ravioli cu piept de pui, rosii si ceapa verde in sos de unt