Red velvet cupcakes

de papabundetot in Prajituri, 26 Dec 2013 | 3311 vizualizari

 

Pentru ca sarbatorim Craciunul,am zis sa fim si noi in ton cu culoarea acestui sezon si am facut cateva briose speciale de sarbatoare,vesele si colorate :)

 

INGREDIENTE

Am folosit:

  • 4 oua
  • 10 linguri lapte
  • 200 gr zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 400 gr faina alba
  • 2 plicuri praf de copt
  • 4 gr colorant pudra rosu
  • esenta vanilie
  • lavanda
  • 200 ml ulei

Pentru crema:

  • 250 gr branza ricota
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Red velvet cupcakes:

Albusurile le-am separat de galbenusuri si le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Separat am batut bine si galbenusurile cu zaharul pana si-au triplat volumul,apoi am amestecat albusurile cu galbenusurile,am adaugat treptat laptele,esenta de vanilie,lavanda (am maruntit florile la mojar si apoi le-am adaugat), colorantul pudra,uleiul si faina amestecata cu praful de copt.

Aluatul astfel obtinut l-am pus in forme si l-am dat la cuptor cam 30 min (verificati cu scobitoarea).

Dupa ce s-au copt,am lasat briosele sa se raceasca foarte bine,apoi cu o forma speciala pentru briose (cumparata de la Selgros),am scos miezul de la fiecare briosa. Am facut o crema din frisca batuta bine,amestecata apoi cu grija cu branza ricota.Am introdus crema astfel obtinuta intr-un pos si am umplut briosele.

Le-am decorat cu bucatele mici din miezul scos si o glazura verde Dr Oetker.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Red velvet cupcakes" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

laura_n 1

26.12.2013, 19:02

big like!

Corinuta 1

26.12.2013, 19:51

Ce bunatati frumoase!

diaconta 1

26.12.2013, 22:46

Chiar vesele cupcakesurile tale

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose de primavara