Iata o reteta de baza pentru un cheesecake simplu si delicios, perfect pentru a fi copt la cuptor. Biscuiti, crema de branza, unt si oua, sunt cateva dintre ingredientele pentru Reteta de baza pentru cel mai simplu si delicios cheesecake la cuptor.
Ingrediente Reteta de baza pentru cel mai simplu si delicios cheesecake la cuptor
Preparare Reteta de baza pentru cel mai simplu si delicios cheesecake la cuptor
Preincalzeste cuptorul la 160°C.
Intr-un blender marunteste biscuitii, apoi amesteca-i cu untul topit si racit, pana cand obtii o compozitie omogena, nisipoasa.
Toarna amestecul obtinut intr-o tava de 22 cm diametru (cu pereti detasabili) si preseaza bine, ridicand putin si pe pereti.
Introdu tava la cuptor si coace pentru 10 minute, apoi lasa la racit.
Pregateste umplutura
Amesteca crema de branza cu zaharul, pana cand obtii un amestec fin si cremos.
Adauga ouale, unul cate unul, apoi smantana, esenta si coaja rasa si omogenizeaza.Toarna amestecul peste crusta.
Niveleaza si introdu la cuptor pentru 45-55 mintute, la 160 grade, sau pana cand il atingeti usor si e legat, ca o gelatina, fara insa a fi rumen.
Intredeschide usa cuptorului, opreste programul de coacere si mai lasa-l pentru o ora.
Dupa ce se raceste complet, introdu-l la frigider peste noapte sau pentru 4-6 ore.
Bineinteles, il poti servi cu frisca, cu sos de fructe sau cu ciocolata topita, insa noua ne place foarte mult si simplu.
Acesta este un cheesecake clasic, cremos si usor de realizat, perfect pentru orice ocazie.
Recomandam si Cheesecake Padurea Neagra