Reteta de placinta cu dovleac

de Oana in Prajituri, 14 Noi 2017 | 8763 vizualizari

 

Cu foi fragede si super aromata cu scortisoara, va prezentam Reteta de placinta cu dovleac.

Ingredientele sunt simple si accesibile: dovleac, unt, oua, faina, zahar

 

INGREDIENTE

Ingredientele pentru Reteta de placinta cu dovleac sunt:

Foi:

  • 200 gr unt 82 %
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri lapte
  • 100 gr iaurt grecesc
  • 1 lingurita praf de copt
  • 500 gr faina

Umplutura:

  • 1 kg dovleac copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri gris
  • 100 gr zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de placinta cu dovleac:

Iata cat de simplu se prepara Reteta de placinta cu dovleac

Foi: Se pune faina in vasul robotului cu un praf de sare si se adauga untul rece taiat cubulete. Se amesteca pana devine nisipos. Se adauga ouale, smantana, laptele, zaharul pudra si cel vanilat, praful de copt si coaja de lamaie. Se mixeaza pana se obtine un aluat omogen. Se rastoarna pe masa infainata si se imparte in doua.

Se intinde prima foaie direct pe hartie de copt si se transfera apoi in tava de 20x30cm.

Umplutura: Dovleacul copt se paseaza cu zdrobitorul de cartofi. Se adauga zaharul pudra, scortisoara si grisul si se amesteca totul bine. Se rastoarna umplutura in tava peste foaia de aluat. Se niveleaza bine si se intinde si a doua foaie de aluat care se pune deasupra. Se taie marginile aluatului si se inteapa din loc in loc cu o furculita.

Se coace placinta la 180 de grade timp de 30-40 de minute pana se rumeneste usor deasupra.

 Se scoate apoi din cuptor si se lasa la racit. Se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

Vezi si reteta de Chec cu dovleac si nuci

TIPS-URI

1

Tava are 20x30 cm.

2

Daca vreti sa fie mai dulce, adaugati mai mult zahar in compozitia de dovleac.

3

Puteti pune si bucati de nuca, daca va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]