Reteta de placinte cu feta, spanac si marar am facut-o de doua ori la rand. Au iesit niste placinte atat de bune si sarate, inca si acum imi ploua in gura :)))
Pentru Reteta de placinte cu feta, spanac si marar am folosit urmatoarele ingrediente: faina, drojdie, oua, lapte, unt, feta, spanac, ceapa verde, marar.
Daca sunteti fani saraturi, va recomand sa le pregatiti, sunt o mega bunatate!
Iata cum se prepara Reteta de placinte cu feta, spanac si marar
Se pregateste mai intai aluatul.
Intr-un castronel, se pun drojdia faramitata si o lingurita de zahar. Se adauga putina apa calduta. Se lasa pana se activeaza maiaua.
Intr-un vas mare, se cerne faina, se adauga sarea intr-o margine, iar in mijloc se face un locas unde se pun drojdia, ouale si laptele. Se framanta (cu mana sau la robot) pana se omogenizeaza aluatul, apoi se incorporeaza si untul, framantand pana se obtine un aluat omogen, fin si elastic. Se stropeste cu putin ulei de masline si se acopera cu un stergar curat. Se lasa la dospit in loc caldut, pana isi dubleaza volumul.
Intre timp, se pregateste umplutura. Se curata, se spala si se toaca mararul si ceapa verde.
Intr-o tigaie, se pune putin ulei de masline, se adauga un praf de sare si usturoiul tocat marunt. Atentie sa nu se arda usturoiul!
Se adauga spanacul si se soteaza cateva minute ca sa ia aroma de usturoi. Se da deoparte.
Intr-un vas, se faramiteaza branzeturile, se adauga ceapa verde si mararul tocate si se amesteca. Se potriveste gustul cu sare si piper. Se adauga si ouale amestecate inainte si se incorporeaza. La final, se aamesteca si spanacul sotat si racit. Compozitia de branza este pregatita.
Aluatul dospit se scoate pe un blat de lemn uns cu putin ulei de floarea soarelui. (foarte putin, da?)
Aluatul se imparte in jumatati. Fiecare jumatate se imparte in 5-6 portii. Se intinde fiecare in forma de dreptunghi, se perforeaza in mijloc cu rola speciala. Se adauga o lingura generoasa de compozitie. Se impaturesc marginile, se sigileaza si se asaza in tava cu partea perforata in sus. In poze se vede mai bine.
Placintele formate se lasa in tava aproximatix 15 minute, apoi se ung cu gelbenus de ou amestecat cu o lingura de apa.
Se coc in cuptorul preincalzit, la 190 grade C, coacere sus- jos cu ventilatie, pentru aproximativ 15-20 minute (in functie de puterea cuptorului, se ajusteaza si timpul de coacere)
Dupa ce s-au rumenit frumos, se scoate tava din cuptor, se acopera placintele cu un prosop curat si se lasa la temperat.
Se servesc neaparat cu bere alaturi :))
Sa va fie de folos!
Vezi si reteta de Placinte poale-n brau.
1
alegeti branza care va place (ideal sa fie sarata) si potriviti gustul cu sare si piper.