Desi prefer oricand placintele sarate, va spun sincer ca si acestea cu branza dulce au fost exceptionale. Pufoase, bune, dulci si aromate cu lamaie. Poaate vi se par cam brunete, dar voi stiti ca asta e standardul meu :)))
Pentru Reteta de placinte poale in brau sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, lapte, drojdie, unt, branza, gris, lamaie.
Iata cum se prepara Reteta de placinte poale in brau:
Mai intai se pregateste aluatul.
Drojdia, o lingurita de zahar si putin lapte se pun intr-o ceasca pentru a se activa.
Separat, se cerne faina, se adauga sare intr-o margine a castronului, iar in mijloc, se face un locas unde se adauga maiaua, ouale, zaharul si laptele. Se framanta un aluat, fie manual, fie folosind un robot. Eu am ales robotul pentru a framanta aluatul.
La final, se incorporeaza si untul, obtinand un aluat dens, omogen si fin. Se acopera cu un stergar curat si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Separat, se pregateste umplutura de branza.
Intr-un castron, se pune branza de vaci, se faramiteaza. Se adauga zaharul, coaja de lamaie si ouale, amestecand energic pentru a omogeniza compozitia. Daca vi se pare prea moale, se poate adauga putin gris. La fel am procedat si eu, am adaugat 2-3 lg gris. Compozitia se pune in frigider pana in momentul folosirii.
Se pregateste o tava cu hartie de copt. Se porneste cuptorul, la 180 grade C, coacere cu ventilatie.
Aluatul se scoate pe o planseta din lemn, fara a presara faina. Trebuie unsa cu putin ulei.
Aluatul se imparte in jumatati, fiecare jumatate se intinde in strat subtire si se portioneaza in patrate de 8 x 8 cm.
Pe fiecare patrat, se adauga o lingura de branza, se unesc in diagonala colturile si se strang intr-un punct, formand un pliculet.
Fiecare placinta se asaza in tava, apoi se continua la fel pana se foloseste tot aluatul. Se ung placintele cu oua batut si se mai lasa 15 minute la temperatura camerei inainte de a le baga la cuptor.
Se coc la 180 grade C, coacere cu ventilatie, timp de 25-30 minute, in functie de cuptor.
Se scot dupa coacere si se lasa la temperat in tava.
Se pudreaza cu zahar dupa racite si se savureaza cu mare pofta.
Vezi si reteta de Placinte mocanesti.