Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si gem

de Bucataria_Portocalie in Prajituri, 14 Ian 2010 | 8850 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 250 gr branza grasa de vaci
  • 150 gr faina
  • 1 ou
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri zahar
  • ulei pentru prajit
  • coaja de la o lamaie
  • smantana si dulceata (de visine am avut eu) pentru servit
  • vf sare
  • 1 lingurita bicarbonat (stins cu zeama de lamaie)
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si gem:

Reteta de preparare a papanasilor

Amestecam branza de vaci, grisul, coaja de lamaie, zaharul, oul, vf de sare, bicarbonatul si faina pana formam un aluat.

 Aluatul trebuie sa fie moale dar cu consistenta ferma pentru a putea fi modelat.


Din aluat formam bile si le facem o gaura in mijloc. Lasam aluat si pentru bilele acelea micute pentru a le aseza deasupra papanasilor.

Prajim papanasii in baie de ulei incins (altfel se ard si nu cresc) si-i servim cu smantana si dulceata.

TIPS-URI

1

Incorporati faina la sfarsit pentru a vedea exact daca mai trebuie sa adaugam faina sau nu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si gem" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Teo 1

14.01.2010, 20:32

bun,bun....ploua -ngura cu galeata ,cam pe la toata lumea!

liana_geicu 1

14.01.2010, 21:25

E cam tarziu, dar tot as manca unul!

Bucataria_Portocalie 1

14.01.2010, 22:18

Sunt asa buuuni si cand ma gandesc ca imi era teama sa-i prepar pentru ca mi se pareau complicati.....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigi cu cas si chimen