Reteta de rata cu portocale si castane este un fel de mâncare festiv, garnitura era foarte buna un amestec de cartof dulce, castane, morcovi. si ardei colorati.
Ingredientele sunt: rata, cartofi, ardei, castane.
https://www.blogulluicatalina.com/2022/12/rata-cu-portocale-si-castane.html
Iata cum se prepara Reteta de rata cu portocale si castane
Taiati o portocala in felii subtiri.
Spalati cealalta portocala și radeți coaja.
Stoarceți portocala și amestecați sucul lasat cu siropul de arțar, coaja rasa și sosul de soia.
Asezonați rața cu sare și piper și puneți-o într-o tavă de copt.
Umpleți interiorul raței cu organele sale, felii de portocale și puțin din sosul preparat.
Am închis rața cu 2 scobitori.
Turnați restul de sos peste rața.
Puneti 3-4 felii de portocala peste rață si dati la cuptorul incalzit la 170°C timp de 2h.
Dupa 40 minute am aruncat un pic din grasimea lasata si am pus in jurul ratei cartoful dulce curatat si taiat bucati, cateii de usturoi, morcovii taiati bucati si ardeii taiati lamele.
Punti sare, piper peste legume , amestecati usor.
Dati la cuptor si continuati gatirea raței .
Intoarceti legumele dupa 30 de minute si arozati rața cu lichiorul de mandarine.
Cand mai raman 10 minute am pus castanele fierte si am arozat rața si legumele cu zeama lasata.
Verificati daca este gătită rața ințepați între articulația coapsei și piept: dacă iese un suc roz, nu este inca bine gătită.
Un timp de repaus de 2 ore este necesar, după gătire, înainte de degustare..
Scoateti legumele intr-un castron.
Portionati rața, arozati-o cu sosul lasat si serviti-o cu legumele scoase.
Vezi si reteta de Rata pe varza.