Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita

de RODIMUR in Salate, 23 Oct 2023 | 3959 vizualizari

 

O salată gustoasă și răcoroasă, ușor de făcut și decorată cu ouă de prepeliță, drăguțe și sănătoase. Mi se pare un aperitiv rece, consistent și bun, care ar sta bine atât pe o masă festivă, cât și pe una obișnuită, de zi cu zi.
Pentru Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita sunt necesare urmatoarele ingrediente: cartofi, morcovi, castraveti, telina, mazare, oua prepelita, maioneza.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita
  • 4 cartofi roz
  • 6-8 morcovi
  • 4-6 pătrunjei
  • 3-4 castraveți murați
  • 1/2 țelină
  • 150-200 grame de mazăre
  • 12 ouă de prepeliță
  • sare extrafină
  • Maioneză de casă din:
  • 3 gălbenușuri fierte tari
  • 2 gălbenușuri crude
  • 2 lingurițe muștar clasic
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • zeamă de lămâie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita:

Iata cum se prepara Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita

Legumele se curăță, se spală, se fierb și după ce se răcoresc, se taie cubulețe.

Mazărea se fierbe, dacă este crudă, iar dacă este de la conservă, se strecoară, se clătește cu apă rece și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă toată apa.

Se face o maioneză bine legată din 3 gălbenușuri fierte tari, 2 gălbenușuri crude, 2 lingurițe de muștar clasic, 100 ml de ulei și zeamă de lămâie, după gust.

Ouăle de prepeliță se fierb în apă cu puțină sare și după ce se răcoresc, se decojesc. 8 ouă se păstrează pentru decor, iar celelalte 4 (pot fi și mai multe) se taie cubulețe.

Se amestecă ușor legumele fierte și tăiate cubulețe, cu 3/4 din cantitatea de maioneză și ouăle de prepeliță tăiate cubulețe, de asemenea. Se adaugă sare, după gust și apoi se montează salata pe un platou potrivit.

Se ”îmbracă” uniform salata cu maioneza rămasă și se decorează cu cele 8 ouă de prepeliță, bucățele de gogoșari, frunze de pătrunjel...

Se dă salata la rece pentru cel puțin o oră și apoi se servește. Se porționează în așa fel încât fiecare porție să fie decorată cu câte 1 ou de prepeliță. 

 

Vezi si reteta de Salata de boeuf.

TIPS-URI

1

Folosiți cartofi roz, care nu se terciuiesc după fierbere.

2

Strecurați bine castraveții murați și mazărea, pentru ca salata să nu fie apoasă.

3

Se pot folosi castraveți murați în saramură, sau în oțet, după cum aveți, sau cum vă place.

4

Faceți o maioneză bine legată, nu lichidă, care să adune legumele tăiate.

5

Puteți pune mai multe ouă de prepeliță în componența salatei.

6

Amestecați ușor ingredientele, ca să nu se terciuiască.

7

Ungeți uniform salata cu restul de maioneză rămasă și decorați după cum doriți.

8

Serviți fiecare porție cu câte 1 ou de prepeliță.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (8)

Rocsi 1

31.10.2023, 19:48

Nu are cum sa nu imi placa o asa salata! Este foarte gustoasa!

oanapl 1

01.11.2023, 16:01

Delicioasă!

Panacris 1

14.11.2023, 20:29

Bună, bună!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de macrou sau hering afumat