Tocmai mi s-a făcut poftă de ciuperci, dar nu eram prea hotărât dacă să fac o ciulama sau o reteta de tocanita de ciuperci champignon, cu ceapa si usturoi. În cele din urmă m-am decis să fac tocăniță. Mâncarea de ciuperci se prepară foarte repede şi este săţioasă, plină de proteine, fără să ai nevoie neapărat de carne. Ciupercile proaspete dau un gust excelent tocăniței, iar usturoiul îi conferă o aromă deosebită. Reţeta este foarte simplă şi are nevoie numai de câteva ingrediente.
Ingrediente Reteta de tocanita de ciuperci champignon, cu ceapa si usturoi
Preparare Reteta de tocanita de ciuperci champignon, cu ceapa si usturoi
Curăţăm ciupercile, apoi le spălăm bine şi le tăiem felii. Spălăm roșia, o curățăm de pieliță și semințe și o tocăm mărunt. Ceapa curățată și spălată, o tocăm mărunt după care o călim în uleiul bine încins. Adăugăm ciupercile peste care presărăm puţină sare și amestecăm până când lasă zeamă. Acoperim vasul cu un capac şi lăsăm să fiarbă în suc propriu, la foc mic, amestecând din când în când. După cca. 10-15 minute, adaugă pulpa de roșie, usturoiul tocat mărunt (sau pisat) şi pătrunjelul verde, tocat, Mai lăsăm pe foc până ce scade complet zeama de la ciuperci, după care oprim focul și condimentăm cu sare, piper și boia, după gust.
Servim tocănița cu mămăliguță caldă!
Poftă bună!
Reteta mea preferata cu ciuperci ramane asta - Ciuperci la tigaie cu branzeturi, dar am incercat si Reteta delicioasa de piept de pui cu ciuperci si smantana si a placut tuturor!
Tocanita de pui cu ciuperci ramane totusi varianta ce-mi aminteste de copilarie :)
1
Puteți servi tocănița și cu pâine albă sau neagră, prăjită dacă doriți.
2
Puteți servi tocănița și cu puțină smâmtână, dar atunci nu mai este de post.
3
Puteți folosi ulei de măsline în loc de ulei de floarea soarelui.
4
Dacă vă place, puteți să puneți şi 1-2 crenguţe de rozmarin, la tocăniță.