Risotto cu ciuperci, carciofi si aripioare pane

de adasev12 in Mancaruri cu carne, 22 Ian 2012 | 4432 vizualizari

 

pt mine mai mult risotto si pt sotul mai mult aripioare...

 

INGREDIENTE

  • 6 aripioare de pui
  • 2 maini de orez cu bob rotund
  • o ceapa  mai mica
  • 2 carciofi proaspeti
  • un morcov mai maruntel
  • 2 maini de ciuperci congelate
  • o mana de parmezan ras
  • sare, piper, patrunjel verde, boabe de piper, o frunza de dafin
  • un ou
  • pesmet
  • ulei pt prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci, carciofi si aripioare pane:

aripioarele le-am curatat bine si le-am parlit , apoi le-am spalat si pus la fiert in apa cu sare, boabe de piper si o frunza de dafin.

cand au fost fierte binisor, dar nu sa se desprinda de pe os, le-am pus in strecuratoare si le-am lasat la racit.

am pus apoi de risotto.

am taiat ceapa marunt si carciofii si le-am am lasat la calit in putin ulei de masline, cat sa se aureasca frumos, apoi am pus ciupercile si am  mai lasat pana s-au inmuiat, apoi am pus si orezul si morcovul rondele si putina sare, si, treptat, am adaugat supa in care au fiert aripioarele, dar pe rand doar cate un polonic, cat sa acopere compozitia.

cand scade apa de tot mai adaugam cate un polonic si tot asa pana fierbe orezul...

asta depinde in functie de gustul fiecaruia...mie imi place sa fie fiert bine. 

la sfarsit  cand e fiert orezul , lasam mai mult lichid si presaram o mana de parmezan, amestecam putin sa se topeasca si inchidem focul. punem si patrunjelul verde si putin pier...si gata.

punem pe farfurie si servim cald, cu sau fara altceva...eu l-am acompaniat cu aripioare...ca sotul meu nu papa nimic fara carne...

aaaaaa. ...ca uitam aripioarele...ca le lasasem la stadiul de fierte.

un ou se bate bine cu putina apa si o lingura de faiana , se sareaza , pipereaza .

se pune  o cratita  pe foc cu ulei si se incinge bine, apoi se iau aripioarele, taiate in doua fiecare, se trec prin ou apoi prin pesmet si se coc binisor  si frumusel.

se pun langa risotto si se savureaz un-doi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci, carciofi si aripioare pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

adasev12 1

23.01.2012, 12:40

gabytza...ma bucur

mirela0911 1

23.01.2012, 20:14

eu vreau din amandoua

adasev12 1

24.01.2012, 00:32

mirela....vineeee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Risotto cu legume si rasol de curcan