Rosii umplute cu cus cus

de _Alina_ in Paste, 31 Mai 2014 | 4748 vizualizari

 

Stiti foarte bine ca ador pastele si stiti la fel de bine ca acestea se completeaza de minune cu rosii, busuioc si cu branza. Ei bine ieri am facut o astfel de combinatie cu cus-cus .

 

INGREDIENTE

  • 250 g cus-cus
  • 100 g cascaval (razuit)
  • 1/2 lgt busuioc uscat
  • 1 fir ceapa verde (taiata marunt)
  • 1/4 lgt sare
  • 1 lg ulei de masline
  • 6 rosii potrivite (750 g)
  • pt fiert pastele:
  • 1.5 l apa + 1/4 lgt sare + 1 lgt ulei masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii umplute cu cus cus:

1. Pune cuscus-ul la fiert in apa fierbinte cu sare pentru 5 minute. Scurge apa, clateste pastele sub jet de apa rece, pune-le intr-o cratita impreuna cu lingurita de ulei de masline si amesteca-le. Pune peste ele ceapa, busuiocul, cascavalul si restul de sare (1/4 lgt).

2. Preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius.

3. Spala rosiile, taie un capacel si scobeste-le in interior cu o lingurita.

4. Umple fiecare rosie cu cus-cus, pune-i capacelul si punele pe toate intr-un vas uns cu ulei de masline. Picura deasupra rosiilor putin ulei de masline.

5. Introdu vasul in cuptor pentru 15 minute.

Servesti ca atare sau ca garnitura.

TIPS-URI

1

Dubleaza cantitatea de rosii, sau foloseste rosii mai mari (fiindca nu incape decat jumatate din compozitie in cele 6 rosii).

2

Poti folosi busuioc proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu cus cus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste fusili cu ton, salata si rosii