Cand va vine pofta de ceva dulce incercati sa faceti rotite :))
Foietajul il scoatem din frigder si-l tinem la temperatura camerei.
Intr-un bol punem ricotta,un galbenus si un ou.Amestecam bine.Adaugam zaharul vanilat.
Intindem foietajul si distribuim crema obtinuta deasupra.Punem si zaharul (2 linguri)uniform.Si deasupra adaugam stafidele pe care mai intai le tinem in apa calda 15 minute.
Rulam cu grija foietajul.Cu un cutit foarte ascutit taiem rulada din 2 cm in 2 cm.
Intoarcem rotitele cu partea taiata in sus.
Le asezam pe o tava de cuptor pe care mai intai intindem hartie de copt.
Rotitele le ungem cu galbenus de ou deasupra si pe parti si presaram zahar brun.
Punem la cuptor 15 minute la 200 ° sau pana se rumenesc frumos.
Scoatem din cuptor si ornam cu zahar pudra.
Se mananca calde sau reci.
1
in loc de ricotta se poate folosi crema de branza sau branza dulce
2
sau fructe