Rulada cu castane si caramel sarat

de anca_rm in Prajituri, 29 Ian 2015 | 3369 vizualizari

 

Noua ne-a placut si cu siguranta voi folosi caramelul sarat si cu alte ocazii , la alte retete .

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 4 oua
  • 1 lingura apa
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura cacao neagra
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • praf de sare
  • Pt crema :
  • 200 gr piure castane
  • 200 ml frisca lichida
  • Pt caramel
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri smantana dulce
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu castane si caramel sarat:

Blat 

Pregatim o tava de 30x25 pe care o tapetam cu hartie de copt.

Separam ouale , iar albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul . Trebuie sa avem o spuma ferma si in care sa nu se simta granulele de zahar.

Galbenusurile le batem usor cu furculita impreuna cu apa si cu praful de copt.

Adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri  si amestecam de sus in jos punand si cate o lingura de faina si cacao . Omogenizam bine si turnam compozitia in tava .

Dam tava la cuptorul incins la 180 grade si dupa 15 minute o verificam cu scobitoarea. Trebuie sa scoatem scobitoarea curata .

Luam un prosop de bucatarie curat si il umezim putin . Il umezim stropind putin cu apa rece , sau il udam cu totul dupa care il stoarcem foarte foarte bine .

Scoatem tava din cuptor si o rasturnam pe prosop si rulam asa cald .

Lasam la racit .

Crema :

Piureul de castane il decongelam , am folosit piure congelat dar merge si piure din borcan.

Il punem intr-un castron impreuna cu frisca lichida. Batem cu mixerul pana obtinem o crema fina si ferma .

Cand rulada este rece o umplem cu ¾ din  crema si rulam din nou. Asezam pe un platou si punem restul de crema deasupra . Nivelam si dam la frigider pana cand pregatim caramelul .

Caramelul sarat :

Intr-o cratita pe foc punem zaharul la topit . Cand este topit si are culoare luam de pe foc si adaugam smantana avand grija sa nu ne stropeasca.

Punem din nou pe foc si amestecam pana cand se dizolva din nou zaharul . Adaugam sarea (dupa gust , eu am pus cat am luat o data intre degete) si lasam sa fiarba pana se transforma intr-o crema .

Lasam la racit si punem peste rulada din frigider .

Daca nu folositi tot caramelul rezultat acesta se pastreaza bine intr-un borcan la frigider .

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu castane si caramel sarat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Merisor 1

30.01.2015, 11:24

Super cu caramel sarat!

Corinuta 1

01.02.2015, 12:33

Caramel sarat nu am mancat, dar crema de castane e bestiala!

mihaelar63 1

03.02.2015, 18:09

Delicioasa combinatia !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert profiterol cu crema de vanilie si sos caramel