Rulada cu crema de frisca si ciocolata

de pity19 in Dulciuri, 20 Aug 2014 | 6701 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 7 oua 
  • 5 linguri zahar
  • 6 linguri faina 
  • un plic praf de copt 
  • esenta de rom
  • Crema :
  • 200 ml frisca lichida HuLaLa 
  • 100 gr ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de frisca si ciocolata:

Blat :

Separam albusurile de galbenusuri . Galbenusurile le frecam cu zaharul, faina , esenta de rom si praful de copt. Albusurile le batem spuma tare cu un parf de sare. Incorporam galbenusurile in spuma , amestecand de jos in sus .

Pregatim o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt , turnam compozitia si intindem bine.

Dam la cuptorul preincalzit la foc mediu cca 30 de minute.

Cand blatul este facut indepartam hartia de copt.

Pregatim un prosop umed, punem blatul pe el, rulam usor si lasam pana se raceste. Cand s-a racit intindem foaia usor.

Crema :

Mixam frisca. Intr-o cratita adaugam o felie de unt sau margarina, dam la foc mic, punem ciocolata rupta bucatele, amestecam continuu pana cand se topeste.

Lasam la racit .

Frisca o amestecam cu ciocolata.

Cu o paleta de lemn intindem crema pe suprafata blatului si rulam.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Am ornat cu ciocolata rasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de frisca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

ieri la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert la pahar