Rulada cu crema de lamaie

de adnas54 in Dulciuri, 15 Feb 2010 | 8261 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul: 
  • 6 oua 
  • 6 lg. zahar  
  • 6 lg. faina 
  • 1 plic zahar vanilat 
  • 1 lingurita praf de copt  
  • 200 ml. frisca  
  • 3-4 linguri de cocos
  • Crema de lamaie:  
  • coaja si sucul de la 4 lamai  
  • 100 g unt nesarat, taiat in bucati  
  • 4 oua, batute  
  • 400 g de zahar tos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de lamaie:

Blatul:

Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma, cand incep sa se intareasca adaugati treptat zaharul si plicul de zahar vanilat. Bateti bine pana intoarceti bolul si ele nu curg. Galbenusurile le bateti bine cu un vaf de sare. Se
adauga peste albusuri. In faina cernuta adaugati praful de copt si incorporati in
albusuri. Miscarile trebuie sa fie lente si in directia sus-jos.
Puneti o bucata de hartie de copt la fundul unei tavii dreptungiulare in care veti coace pandispanul. Eu am folosit tava aragazului 30 / 34. Cand se scoate se rastoarna pe un prosop umed si se ruleaza pe latura lunga.

Crema de lamaie:

Amestecati intr-o cratita cu fund dublu, coaja, sucul de lamaie., ouale si zaharul pana cand acesta se dizolva.
Puneti cratita pe foc mediu, amestecand cu o lingura de lemn. Crema nu are voie sa fiarba, dar trebuie sa se ingroase, cam 7-8 minute.
Luati cratita de pe foc, adaugati untul si amestecati pana cand se incorporeaza. Daca considerati, puteti sa strecurati crema prin sita (pregatita in prealabil), pentru a scapa de eventualele urme de coaja sau de gogolosi.

Montarea:

Umpleti rulada cu jumate din crema, rulati si imbracati tortul in frisca in care incorporati 2-3 linguri de cocos. Pentru desing mai presarati in ploaie cocos pe rulada. Apoi rasturnati pe centru restul de crema, care trebuie sa fie inca putin calduta si lasati sa se prelinga invoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (12)

Anastasia 1

24.02.2010, 11:40

Super buna si aratoasa ai 5 puncte de la mine !

adnas54 1

24.02.2010, 22:54

@Anastasia, multumesc .

elena1988 1

22.03.2011, 15:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac briosa