Rulada cu dovleac

de Laly in Prajituri, 22 Noi 2010 | 12573 vizualizari

 

Este o reteta ideala in zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 ml apa minerala
  • 300 ml ulei
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura:
  • dovleac
  • zahar
  • scortisoara macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu dovleac:

Se amesteca apa minerala cu uleiul si un praf de sare.Se adauga faina pana iese un aluat tare,bun de intins.Se lasa sa se odihneasca 10 minute.

Dovleacul se curata si se rade.Se amesteca cu zahar in functie de cat de dulce doreste fiecare.Se adauga un praf de scortisoara.

Se taie aluatul in bucati potrivit de mari care se intind sub forma de patrat.Se stoarce zeama lasata de dovleac si se repartizeaza pe toata suprafata foii.Se ruleaza sub forma de sul.

Se pune rulada intr-o forma  tapetata cu hartie de copt si se coace la foc moderat pana capata o culoare usor aurie.

Se pudreaza cu zahar pudra si se lasa la racit.

 

TIPS-URI

1

cu acelasi aluat se pot face placinte cu mere,branza,carne,etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu dovleac