Rulada cu gem de gutui

de Julie in Prajituri, 6 Mai 2010 | 10236 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 3 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • gem de gutui pentru umplut
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de gutui:

Se  separa  albusul  de galbenus.  Se  bat spuma tare
albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, esenta
de  vanilie  si  faina.
Se amesteca  foarte usor, de jos in sus.
In tava de la aragaz se pune hartie pentru copt si se intinde aluatul.
Se coace 8-10minute in cuptorul deja incalzit.
Cand este gata ,blatul se scoate impreuna
cu hartia , pe un servet umed.
 Mai intai se ruleaza cu tot cu servetul si se apasa usor, apoi se desface si se intinde gemul. In continuare, incet ,incet cu ajutorul servetului
si desfacand hartia, rulam usor.

Se decoreaza cu ciocolata topita sau cu glazura de ciocolata din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

madi_marin 1

06.05.2010, 18:35

imi place gemul de gutui foarte mult, dar nu am mai mancat de nu stiu cand.... ce pofta mi+ai facut, arata foarte bine ruladica ta....

Julie 1

07.05.2010, 10:16

Fetele, multumesc pentru aprecieri.

Si Madi - eu am avut foarte mult gem de gutui in iarna asta!! Soacra mea sta la tara in zona de deal si are in gradina un gutui. Asa ca ...traiasca soacra
Anul asta daca se mai fac la fel de multe gutui...promit sa-ti trimit si tie!

nadina73 1

04.09.2010, 01:44

cum de mi-a scapat ,simpla ,rapida si foarte gustoasa deci

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:47

Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști

pe 15.04 la 09:28

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu gem