Rulada din albusuri cu crema de vanilie

de MotanLaOale in Prajituri, 29 Ian 2013 | 51046 vizualizari

 

Idea blatului am luat-o de la Ancuta! Foarte buna a iesit! A disparut instant!

 

INGREDIENTE

  • RULADA
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • CREMA
  • 150 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic Creme Ole de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din albusuri cu crema de vanilie:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa.

Faina se amesteca cu grisul si se amesteca in albusuri usor.

Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. (24/30 cm)

Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 20-25 minute pana se rumeneste usor.

Se scoate hartia de copt usor si se ruleaza intr-un prosop usor umezit si se lasa la racit.

pentru crema se mixeaza laptele rece cu frisca lichida rece si cu plicul de creme ole cateva minute pana se obtine o crema consistenta.

Se pune in frigider pana se raceste rulada.

Se desface rulada din prosop si se unge uniform cu crema.

Se ruleaza si se strange in folie alimentara.

Se tine in frigider pana a doua zi sau cel putin 3 ore pana se intareste crema.

Se taie felii si se serveste.

Se poate presara cu zahar pudra.

Eu nu am mai presarat zahar pudra ca era dulce dulce!

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din albusuri cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

ieri la 14:58

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Krem a la Krem