O ediție reviziuită a rulourilor din carne de mânzat. Ușor, ușor o să mă împrietenesc cu carnea de mânzat ;)
Feliile de carne preparate, ca pentru snițel, adică feliate cât mai subțire, se asezonează cu sare, piper, apoi se ung cu muștar. Pe fiecare bucată de carne asezonată, se așează o felie de bacon, bastonașe de castravete acru, apoi se rulează, se prind cu scobitori sau cleme speciale pentru rulade. P.S. De data asta chiar nu a fost nevoie să le fixez cu cleme, au rămas rulate, deoarece carnea a fost foarte subțire ;) Legumele se curăță, se feliază și se pun la călit cu puțin ulei de măsline în Kukta, vasul minunat cu subpresiune.
Rulorile obținute se prăjesc într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, pe fiecare parte. După ce s-au rumenit se așează pe patul de legume călite din Kukta, se adaugă apă, atât cât să le acopere, apoi vasul se închide ermetic și se lasă la fiert, după ce începe să fluiere :D, cca. 60 de minute. După ce timpul s-a scurs, se deschide cu atenție vasul, se transfer rulourile și legumele, într-un vas termorezistent, ce se introduce în cuptorul preîncins cca. 15 minute la 200 grade, atât cât să se rumenească un pic. Spor și poftă bună!
Rulorile se servesc fierbinți acompaniate de piure din cartofi în cazul nostru, dar deobicei cu varză roșie călită și găluște din cartofi, nemțești ;) Spor și poftă bună!