Salata cu rucola si piept de pui

de danakarin in Salate, 21 Feb 2013 | 9268 vizualizari

 

Va propun o salata usoara care poate intra si in categoria valorificarea deseurilor :-)

 

INGREDIENTE

  • o caserola de rucola
  • 2 rosii
  • un piept de pui fript si rece
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de Aceto Balsamico Bianco
  • 3-4 nuci
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu rucola si piept de pui:

Am pregatit sosul amestecand vartos uleiul, sarea si otetul  tip Aceto Balsamico Bianco pana am obtinut o emulsie. Am spalat si am scurs bine rucola de apa folosind centrifuga pentru salata. (Eu ma folosesc bine de aceasta ustensila. Am constatat ca prin centriufugare salata pierde apa dintre frunze si astfel poate fi mai bine imbibata de sosul  pe care il pregatim ) Am taiat pieptul de pui, ce imi ramasese de cu o zi inainte, in felii subtiri, l-am asezat peste rocola, am adaugat rosiile taiate in jumatati sau sferturi, am stropit cu sosul pregatit din Aceto si ulei de masline, si am presarat miezul de nuca parjit intr-o tigaie antiadeziva in prealabil. Cred ca si seminte de pin sau de floarea soarelui ar fi fost la fel de potrivite.

TIPS-URI

1

in loc de Aceto puteti folosi si otet de mere

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu rucola si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rassols - Salata ruseasca cu somon si ton