Am făcut zilele trecute o salată foarte bună și sănătoasă, cu broccoli și cartofi. Știu că nu toată lumea iubește broccoli și mărturisesc că inițial am avut și eu oarece rețineri, dar după ce am deprins o modalitate de a-l găti, mi s-a părut excelent. Cred că aici este secretul: modul de preparare.
Salata a fost foarte bună, mai ales imediat după ce a fost făcută, când ingredientele erau călduțe. Dar ea este foarte bună și rece, sau se poate reîncălzi, dacă mai rămâne ceva...
Cartofii se spală și se fierb în coajă.
Broccoli se spală sub jet de apă, se rupe buchețele și apoi se pune la fiert timp de 4-5 minute, în apă clocotită, sărată, iar când este gata, se pune într-o strecurătoare, pentru a se scurge bine.
Măslinele se clătesc sub jet de apă și se lasă la scurs.
Bucățile de gogoșar se scot din borcan, se scurg și se taie, după preferință.
Când cartofii sunt fierți, se lasă puțin să se răcorească, se curăță de coji, se taie cubulețe și se pun în platoul pentru salată.
Peste cartofi, se pun buchețelele de broccoli, măslinele și gogoșarul murat.
Se toarnă dressing-ul din oțetul balsamic și ulei de măsline, după care se condimentează salata cu: sare, piper și oregano.
Se servește imediat, pentru că este foarte bună, călduță.
1
Spălați bine broccoli, sub jet de apă.
2
Puneți broccoli în oală, la fiert, când apa sărată este fierbinte, după ce au fiert cartofii și au fost curățați de coji.
3
Pentru igienă, este bine să clătiți sub jet și măslinele, dacă sunt de la saramură și apoi să le scurgeți bine de apă.
4
În loc de oțet balsamic, puteți folosi oțetul în care ați murat gogoșarii.