Cand vine vorba de dulciuri am recunoscut ca ma aflu in plina perioada “cheesecake”. Cand vine vorba de mancare de tip “sarat” recunosc ca sunt in plina perioada de “salate consistente”.
Propunerea mea de astazi este una iarasi foarte nutritiva, satioasa si gustoasa. Este o salata pe baza de spanac proaspat, avocado si somon. Cu alte mici adaosuri de ou fiert, ardei gras, branza de capra, ierburi uscate si ulei de masline.
Se spala bine frunzele de spanac – chiar daca pe ambalaj scrie ca sunt spalate deja – cu aceasta ocazie se mai invioreaza . Le-am rupt apoi cu mana, prefer asa decat cu cutitul. Am taiat fasii apoi ardeiul gras, am ras morcovul prin ochiul mare al razatorii, am maruntit somonul din conserva (suc propriu, apa, sare), am taiat in cubulete mai mari cele doua jumatati de avocado copt (nu am avut insa parte de un avocado prea bun, din pacate, cam un sfert a trebuit sa arunc din el, asa ca atentie cand cumparati avocado – trebuie sa aiba coaja doar usor de tot moale, nu moale, pur si simplu). In fine, am taiat in bucatele mici feliile de branza de capra.
Am amestecat apoi spanacul, somonul, morcovul, avocado si ardeiul gras cu ulei de masline, putina sare de mare si zeama de lamaie. Am adaugat apoi branza de capra, am presarat busuioc uscat (recomand proaspat, nu am avut acum).
In paralel am fiert un ou tare si la final l-am pus felii peste portie. Pofta buna!