Salata Advent este specifica tarilor din vestul Europei si se pregateste de Craciun sau revelion.
Va asigur ca merita incercata!
1.Cartofii se spala,se pun la fiert,apoi se curata de coaja si se taie ca pentru salata de bouef.
2.Morcovii se spala,se curata de coaja,apoi se fierb si se taie cubulete mici.
3.Broccoli se spala,se rupe buchete mai mici,apoi se fierbe 3-4 minute in apa cu sare.Se trec printr-un jet de apa rece apoi se pun la scurs.
4.Ceapa se spala, apoi se taie marunt.
5.Ouale se fierb timp de 7 minute,apoi le taiati fasii.
6.Sunca de pui se taie fasii.
7.Castravetii si gogosarul se taie marunt,apoi se lasa la scurs.
8.Intru-un bol amestecati castravetii,gogosarul,sunca si maioneza.Potriviti de sare si piper dupa gustul vostru.
Montarea salatei pe platou:
1.Incepeti cu un strat de catofi pe care-l condimentati cu sare si piper,apoi puneti un strat de morcovi. Lasati patru spatii rotunde pentru “lumanarile” de cascaval.
2.Asezati stratul de oua,apoi amestecul de maioneza,ceapa verde si broccoli.
3.Ungeti feliile de cascaval cu putina maioneza,le rulati,apoi le asezati in spatiile lasate libere.Pentru “flacara” lumanarilor folositi ardei gras rosu sau ardei iute rosu.
4.Decorati cu marar si rodie.