Triunghiuri de foi de placinta cu umplutura - aperitiv /snacks
Umplutura :
Asamblare : 1 ou
Umplutura :
Intr-o tigaie se incaleste uleiul ,se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul , se adauga : cucurma, coriandrul,ghimbirul ,sare si piper, apoi carnea tocata si sosul de chilli /rosii. Se amesteca si se tine pe foc pana e carnea gatita.
Se indeparteaza de pe foc si se adauga zeama de lamaie si menta.
Asamblarea :
Se intinde o foaie de placinta pe suprafata de lucru si se indoaie pe jumatate din partea de sus si apoi din partea de jos , in asa fel incat lungimea sa fie dreapta. In coltul din stanga se pune umplutura apoi se impatureste pe latura opusa.
Cand se ajunge la sfarsit se unge capatul cu oul ca sa se inchida triunghiul.
Dupa ce sunt asamblate , se prajesc pe ambele parti in ulei.
VEZI POZE SI VIDEO : http://www.youtube.com/watch?v=xhqpLQQS57M&feature=player_embedded
1
Se poate folosi si carne de porc.
2
Nu e necesar sa se foloseasca pentru umplutura exact ce am specificat, umplutura o puteti face cum doriti.Alternativ se poate face cu legume.
3
Triunghiurile se pot face si mai micute decat le-am facut eu, pentru asta aveti nevoie de mai multe foi de placinta sa ajunga pentru umplutura.
4
Triunghiurile nu se lasa prea mult la prajit fiindca se prajesc foarte repede..eu am reusit sa fac vreo 2 prea crocante.