Saramura de peste

de Miha in Crap / Caras, 28 Dec 2010 | 17653 vizualizari

 

De curand am primit un peste mai maricel. Dupa indelungi dezbateri ce si cum mancam, am decis sa-l portionez si sa prepar fiecaruia ce-i place. :)) Astfel ca pe langa nelipsitul peste prajit cu mujdei si mamaliguta si peste la cuptor, am facut si aceasta saramura, numai pentru mine si sufletelul meu. :)))

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de crap
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1 ardei
  • 1 lingurita pasta de ardei iute (se poate inlocui cu ardei iute)
  • suc de rosii
  • 5-6 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • sare si piper
  • cimbru si busuioc
  • putin otet
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste:

Pestele curatat si spalat se pipereaza dupa gust, se presara cu cimbru si busuioc. Se toarna putin ulei deasupra, se acopera cu folie alimentara si se da la rece pentru jumatate de ora, dupa care se prajeste pe gratar. Coacem si rosia si ardeiul.

Intr-o cratita se pune 1 cana de apa la fiert. Cand incepe sa fiarba se pune rosia curatata de pielita si taiata cubulete, ardeiul curatat si taiat, de asemenea cubulete, sucul de rosii, pasta de ardei si otetul. Se fierbe 10 minute, timp in care se potriveste gustul de sare si piper.

Usturoiul se piseaza si se face mujdei cu putin ulei de masline si se toarna peste zeama de legume. Punem bucatile de peste si dam cateva clocote. Se presara cu patrunjel verde tocat.

Se serveste cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

tanyapatap 1

02.01.2011, 19:12

Bubilicious 1

04.01.2011, 00:06

gustoasa reteta , dar un mic sfat daca nu e cu suparare , in loc de Otet incearca sa sa folosesti lamaie taiata cubulete marunte si cimbrul isi dezvolta mai bine savoarea in oala cu saramura decat presarat pe peste unde se va arde pe gratar . No offence

Miha 1

04.01.2011, 00:12

No offence.
Orice sfat e bine venit. Voi tine cont data viitoare.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crap la gratar