Saratele Delaco

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2013 | 4186 vizualizari

 

delicioase!!!

 

INGREDIENTE

  • 250gr. branza proaspata Delaco (0,2% grasime)
  • 500-600 gr faina neagra
  • 200 gr. fulgi de ovaz
  • 1 pachetel de drojdie
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 pachet de unt
  • 1 albus de ou
  • 1 iaurt mic (degresat)
  • sare dupa gust
  • seminte de in
  • sare grunjoasa
  • 1 galbenus de ou pentru uns saratelele
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele Delaco:

Amestecam drojdia cu 1 lingurita de zahar si putina sare sa se fluidizeze.

Cernem faina intr-un castron. Formam o groapa la mijloc, turnam drojdia, adaugam untul (la temperatura camerei), iaurtul, branza Delaco, albusul de ou si incorporam mai intai fulgii de ovaz. Adaugam faina, obtinem un aluat destul de elastic pe care-l intindem pe masa de lucru si taiem saratelele cu pintenul.

Le asezam in tava,pe hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou (pe care l-am dizolvat in prealabil cu 2 linguri de apa), presaram seminte de in si sare grunjoasa si le dam la copt, la temperatura ridicata pana se rumenesc.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele Delaco" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (14)

Rocsi 1

02.10.2013, 11:19

Mmmm ce mult imi plac

mamaieelena 1

03.10.2013, 10:06

delicioase

Raluca57 1

20.01.2014, 15:09

Foarte bune! Mai altfel! am facut si saleuri si cateva placintele cu telemea amestecata cu praz calit. O nebunie!!! Raluca

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Clătite cu legume şi ciuperci la cuptor